Međunarodni dan joge

Međunarodni dan joge 17. lipnja u Zaprešiću


Besplatna joga na zaprešićkoj šetnici

Međunarodni dan joge obilježava se 21. lipnja diljem svijeta, a u Hrvatskoj organizirat će Veleposlanstvo Republike Indije proslavu Međunarodnog dana joge od 17. do 25. lipnja 2018. u 30 hrvatskih gradova uz podršku brojnih partnerskih organizacija.

U Zaprešiću će proslava Međunarodnog dana joge biti održana 17. lipnja na šetnici (Trg Ivana Pavla II)s početkom u 19:00 sati u organizaciji The Art of Living Hrvatske i uz podršku društva Joga u svakodnevnom životu, a pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića i Veleposlanstva Republike Indije. Događaj će u Zaprešiću biti dio manifestacije «Ljeto u Zaprešiću».

Program uključuje besplatni sat joge s iskusnim učiteljima nakon čega slijedi i predavanje te predstavljanje  organizacija koje sudjeluju u programu. Vježbe su predviđene za sve koji žele upoznati jogu te osjetiti mnogobrojne dobrobiti koje ona pruža. Želja organizatora je približiti jogu javnosti kao cjelovit sustav kojim postižemo sklad sa sobom i okolinom.


PROGRAM:

18:45 -19:00            okupljanje sudionika

19:00 -19:15            pozdravna riječ organizatora

19:15 – 20:00           prakticiranje yoga vježbi

20:00 – 20:15           vježbe disanja i vođena meditacija

20:15 – 20:45           predstavljanje organizacija The Art of Living i Joga u svakodnevnom životu


Uz potporu 177 zemalja svijeta opća skupština Ujedinjenih naroda je 11. prosinca 2014. proglasila 21. lipnja Međunarodnim danom joge. U UN-dokumentu ističe se da je globalno zdravlje dugoročni razvojni cilj koji zahtjeva snažniju međunarodnu suradnju, a naglašava se potreba za kvalitetnijim osobnim načinom života, lišenim svake vrste ekscesa. Joga se u to odlično uklapa budući da pruža cjelovit pristup zdravlju i zdravom načinu života.

Indijsko veleposlanstvo pozvalo je građanstvo da postanu dio ‘ovog izvanrednog putovanja te se upute u potragu za mirom, harmonijom i srećom’ naglašavajući kako je Međunarodni dan joge otvoren za javnost. Organizatori očekuju velik odaziv u Hrvatskoj te najavljuju da će program biti globalno popraćen.

Prošlu godinu je Indijska ambasada u Hrvatskoj organizirala proslavu u 24 grada, a ove godine program će biti održan u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku, Rijeci, Varaždinu, Dubrovniku, Šibeniku, Čakovcu, Karlovcu, Vukovaru, Ižu, Novigradu, Bjelovaru, Makarskoj, Baškoj, Zaprešiću, Korčuli, Lepoglavi, Hvaru, Virovitici, Koprivnici i Požegi i drugim gradovima.

Za daljnje informacije o događaju u Zaprešiću obratite se Purna Centru, podružnici Umijeća življenja u Zaprešiću na

purnacentar@gmail.com ili 091 5961 015 (Denis Ljevaković).